Infertilitetshumor

Jag försöker skratta åt eländet med barnlösheten så mycket jag orkar, för annars är det bara elände. Rätt ofta är det svårt, för det här med att vara ofrivilligt barnlös innebär ju blod, svett och tårar rätt så ofta (mest blod och tårar. Sjukt mycket blod faktiskt).

Men ibland inser jag att vi har utvecklat en helt ny typ av humor, min man och jag. Som härom kvällen, när jag läste om manliga p-piller (eftersom det är vad min man behöver, fast tvärtom) och hittade det här underbara inlägget från Det är trams som fick oss båda att tjuta av skratt. Bloggförfattaren går igenom befintlig forskning om hormonbaserade p-piller för män och berättar om en intressant studie där spermieproduktionen hos 89% av männen som fick testpreventivmedlet blev så låg att de kan anses vara infertila. Men samtidigt (och det var detta vi fann helt hysteriskt roligt) hände samma sak med 56% av männen i kontrollgruppen, märkligt nog. Mer än hälften av männen blev infertila av att få verkningslösa piller i en kontrollstudie!

Vi kan väl säga att det återstår en del forskning inom fertilitetsområdet…

Människor som aldrig har vadat i det ofrivilliga barnlöshetsträsket kommer nog inte att förstå det roliga i denna redogörelse. Eller så är det bara vi som är knasiga. Så kan det också vara.

Annonser

2 responses to “Infertilitetshumor

  1. Vi har gråtit en massa men vi har även skämtat om saker som jag aldrig trodde att man skulle skämta om. Exempelvis så sa jag för ett tag sedan till min bästa kompis efter att varit på ytterligare en invasiv undersökning:
    Jag tror att man kan checka in i min fitta via Facebook!
    Just då kändes det som om ALLA läkare i Stockholmstrakten varit i mitt underliv och att det därmed skulle vara möjligt att checka in där precis som på Centralen och Arlanda. Om vi inte skrattat åt eländet hade vi aldrig tagit oss hit!

    • Haha, det skulle man göra. ”Ebba har checkat in i/på Ebbas livmoderhals”. Då skulle en och annan Facebookvän få skrämselhicka 🙂
      (Det här hamnar nog högst upp på min lista över saker man kan tänka men aldrig aldrig ALDRIG göra….)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s