Intet är som väntans tider? Fast nu handlar det mest om Google.

WordPress har en funktion där man kan se vilka sökord ens läsare har angivit i Google för att komma till bloggen. Det är intressant läsning.

För den här bloggen dominerar olika varianter av bloggnamnet (ebbas potatisar, ebbaspotatisar). Därefter kommer, något otippat för mig, olika varianter av ”ruvardag”. Ruvardag 5, ruvardag 7 och ruvardag 9 är det tredje, fjärde respektive femte vanligaste sökuttrycket för att hitta min blogg.

Ser man på.

Uppenbarligen finns det ett stort behov att tolka tecken. Ruvartiden är ett helvete. Är jag gravid? Är det mensvärk? Borde jag känna något nu? Jag stressar väl inte upp mig? Osv i all oändlighet (eller fram till testdagen, vilket är ungefär samma sak).

Alla ruvande medsystrar, jag hoppas att ni finner tröst och stöd i bloggosfären. Några råd kan jag inte ge, för jag är uppenbarligen en ganska kass ruvare. Speciellt senaste ruvartiden då jag började med ångest redan på ruvardag 2 och sedan fortsatte med mer ångest och slutade med minus och ångest.

Ruvande är populärt att googla om, alltså.

Men resten av Google-statistiken innehåller några guldkorn värda att nämna.

Hela tre besökare har kommit hit genom att googla ”graviditetstest groda” och det har jag ju faktiskt skrivit om (hur knäppt det än låter, för de tidiga graviditetstesten utgjordes faktiskt av levande grodor).

8 besökare har kommit hit med sökorden ”rosa elefant”. Och det skrev jag ju om, till och med i samband med ruvning. Tänk inte på den rosa elefanten. Känn inte efter när du ruvar….

6 besökare har kommit hit genom att googla ”ebbas potatisar endometrios” vilket jag finner lite märkligt, för jag har aldrig skrivit om det, men någon måste ha trott det. Däremot länkar jag till bloggar som har ordet i titlarna, och det dyker upp i sökträffarna.

Min man har försett den här bloggen med det manliga perspektivet på IVF-processen, vilket åtminstone de tre som har kommit hit med sökuttryck innehållande ”herrum” förhoppningsvis har haft nytta av. Jag gissar att de kom till inlägget om det röda rummet.

De två som kom hit med sökorden ”hur många gånger måste man slå för att få yatzy statistiskt” blev nog lite förvånade, men jag gissar att de hamnade på mitt blogginlägg om statistik och människor.

Jag hoppas att personerna som kom hit genom att googla ”tandvård graviditet” och ”tandläkarbesök vid ägglossning” tyckte att mina IVF-diskussioner med den tyske tandläkaren Dr J var underhållande.

Vidare hoppas jag innerligt att den som kom hit genom att googla ”blogg ebba prostituerad” hade en annan bloggande Ebba i åtanke, men jo, jag har skrivit om prostitution också (tysk sådan givetvis).

Andra strögooglingar har nog även de lett till ganska logiska inlägg, exempelvis ”genomsnittlig ålder på föräldrar under artonhundratalet” som nog ledde till Myten om de unga mammorna samt ”motilitetsproblem” och ”väldigt få spermier” som jag ju skrivit om i ett tidigt inlägg om vår första IVF-behandling.

En del söktermer känns bara märkliga, som ”kan man bli steril av cigarr” (eh? Antagligen inte, men rökning är ju inte så nyttigt), ”jobba hemifrån med något jag kan göra praktiskt” (den här personen ville inte till min blogg, det är jag säker på) samt ”hur får man clips att se naturligt ut” (jag vet inte ens vilka ”clips” som avses, så det här var definitivt fel blogg).

Och till dig som kom hit genom att googla ”är det farligt att nysa vid äggdonation” vill jag bara säga: jag vet inte, men antagligen inte. Och att vara rädd för allt man inte får göra är inte heller så bra.

Hur hittade du hit?
Och om du har en blogg, vad är den knasigaste sökterm någon har använt för att komma dit?

Annonser

19 responses to “Intet är som väntans tider? Fast nu handlar det mest om Google.

 1. Jag har inte skrivit upp de olika sökorden, men det inlägg som blivit googlat och läst flest gånger i efterhand är iaf ”Vecka 6 men inga symptom”. Så väntans tider är helt klart lika med Googletider, oavsett om man ruvar eller nyligen har plussat…

 2. Spännande, det stämmer verkligen för min blogg också. Ruvningen genererar mycket aktivitet. Sedan jag blev gravid har våra behandlingar fått många fler klick också. Ska också undersöka sökord mm lite närmare!
  Jag hittade hit genom hurslutardet och det är jag väldigt glad för 😃

 3. Visst är statistiken underbar läsning!! Min topp tio är olika varianter på min bloggadress med undantaget vårtbitare *fniss*

  • Och just det… hur jag hittade hit? Jag är faktiskt osäker, jag tror att jag följde en länk.

   • Vårtbitare! Ja, man undrar ju vad folk tänker på när de kommer via vissa sökord…
    Jag har läst din blogg mycket längre än jag har bloggat själv. Jag smög länge utan att kommentera 🙂 Jag hittade den via Elidas blogg, som jag hittade när jag såg TV-serierna om ofrivillig barnlöshet hösten 2011.

 4. Haha! Underbart! Nu kommet du även få ännu mer träffar iom detta inlägg. Många har sökt sig till min blogg genom att googla på vägglöss, en annan på “mammas trosor”. Undrar om de blev besvikna!

  • Vägglöss och mammas trosor. Eh, ja… det var ju kreativt för din blogg.
   Jo, nog påverkar man trafiken genom att blogga om vad som genererar trafik. Det är lite som kvantfysik eller börskurser, om man mäter det så ändrar man det…

 5. Hej! Kikar in här lite då och då och hoppas att ni mår bra!!
  Kram

 6. Tittar in och hoppas på något nytt.. Ett livstecken! Hoppas att ni mår bra eller åtminstone okej ooh bara har annat för er än att blogga 😉
  Kram!

 7. Hej!
  Både under mitt första IVF och under tre FET-försök hittade jag ofta till din blogg när googlebehovet och paniken var som värst. Stort lycka till med kommande försöket! Kram!

  • Så du är en av dem som hittat hit via ruvardagar! Vad roligt. Men är du säker på att du läste min blogg under ditt första IVF-försök? Är inte din dotter 2,5 år gammal? Jag började blogga i maj 2013.

 8. Å just det, det var just med sökorden “ruvardag 5″ osv

 9. Cirka ett år senare läser jag detta inlägg. Jag hamnade på din blogg efter att ha googlat någonting om ruvardag 😉 Jag är just nu på ruvardag 5, allra första gången. Vi fick tillbaka en liten blastocyst från frysen i tisdags. Ruvardagarna är verkligen det värsta jag vart med om. Att ta alla sprutor och äggplocket var ju ingenting jämfört med detta!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s