Hon är här nu

… och hon är ljuvlig.

I v 40+6 på eftermiddagen fick jag värkar. Först var 20:e minut, därefter intensivare. Under natten kom de var femte minut, för att glesna nästa förmiddag. På kvällen var jag så trött att vi åkte till förlossningen. Trots glesa värkar var jag öppen 6 centimeter. Bebis på gång! Men det visade sig att vår busiga Lillpotät hade ofixerat sig och låg snett igen. Rummet fylldes av folk, förlossningsläkare (flera) tillkallades och vid midnatt var saken klar: Lillpotäten kunde inte födas vaginalt. Det blev akut kejsarsnitt.

Akut snitt efter mer än ett dygns värkarbete var ungefär mitt mardrömsscenario för förlossningen. Men när det väl hände så kändes allt okej. Personalen var proffsig och empatisk. Jag hade CTG-elektroder på magen och hela tiden berättade de för mig att min bäbis mådde bra. Allt var tydligt förklarat och motiverat. Vi åkte till operationen. Min man var med. Jag fick spinalbedövning. Och så var hon ute, en pigg och kry liten flicka med aptit på livet. Vi fick gosa på operationsbordet medan jag syddes ihop. Sedan skickades jag till uppvaket och min man fick vår dotter i famnen.
Några timmar senare, när jag kunde röra fötterna igen, fick vi återförenas på BB alla tre. Lillpotäten lades till mitt bröst och hon kände genast igen mig. Min dotter, fyra timmar gammal.

Sju år av blod och tårar slutade med en förlossning jag hade varit rädd för, men DET VAR HELT OKEJ. Vägen till vår dotter blev inte alls som jag hade tänkt, men det blev helt fantastiskt ändå.

Hon är här nu. Jag gråter av kärlek till henne (och lite av hormoner…) varje gång hon ler eller när min man ömsint kysser hennes fjuniga huvud.

Hon är här nu och det var värt all sorg och all smärta, varenda spruta och alla minus, värkarna och smärtan i snittet.

Hon är här nu, och jag önskar ingenting annorlunda.

32 svar till “Hon är här nu

 1. Stort grattis till er!! Tack för att ni delar med! Följt er länge nu och så kul att få läsa att Lillpotatisen nu är här! Många kramar o lycka önskningar från mig & L

 2. Åh, jag får tårar i ögonen. Vad underbart! Stort grattis!!

 3. Åå va underbart att få läsa detta!! Stort Grattis till er & er lilla tjej!! ❤️

  Ha de gott & njut så mycket ni kan!

  Kram B

 4. Grattis! Äntligen!

 5. Jag blir tårögd när jag läser ditt inlägg. Så fantastiskt! Har följt dig sedan jag själv började med ivf och det känns som om jag har varit med så länge på din resa. Snart ska min resa också sluta, är i vecka 31 och väntar spänt på att få träffa vår son när det blir dags.

 6. Som jag ha väntat på denna nyhet… Grattis! Njut! Stor kram!

 7. Va härligt att läsa. Stort grattis till er underbara dotter!
  Kram!

 8. Åh vilka underbara nyheter! Grattis på födelsedagen lilla potatis! 💚💚💚

 9. Grattis! Grattis! Grattis! Otroligt att man kan känna sådan glädje för några man aldrig träffat, men det gör jag. Underbart! Önskar er all lycka!

 10. Stort grattis!!! Och tack för att ni delat med er av er mödosamma resa!

 11. Stort stort grattis!
  Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Det enda som räknas är ju dock att barnet mår bra i det läget. Då är tom kejsarsnitt hel okey 🙂

 12. Åhhhh, grattis till er!!! Det är något speciellt med att läsa om när andra ”ivf-tjejer” som kämpat länge äntligen får sina efterlängtade barn i famnen (vår dotter blev till efter 8:e ivf:en)! Njut och må gott! Kram/N

 13. Stort grattis från en helt okänd person som rörs till tårar av din fina berättelse. Njut allt ni kan!

 14. Det är precis så, värt allt, när det går vägen. Jag har läst din/er blogg sen jag började våga närma mig tankar på syskon, trots helvetesåren för att få det första barnet. Jag ska intala mig detta varje smärtsamt steg på vägen: det är så värt det om det blir ett barn.
  Grattis! Bra kämpat! Tack för alla era ord!

 15. Bråttombråttom

  Åh! Grattis!
  Ha det så mysigt med lillpotäten, att snusa på en bebis måste väl vara bland det finaste i livet!
  Själv lyssnar jag på min konstgjorda älskling som snarkar och smaskar. Inte så dumt det heller!

 16. Välkommen till världen du efterlängtade lillpotät ❤️
  Grattis till er! Skönt att förlossningen blev bra, trots att det inge blev som du tänkt. Vårt Pyre föddes också med akutsnitt, men allt var så proffsigt och det kändes bra.
  Äntligen är ni i mål!! Kra

 17. Så härligt att läsa, stort grattis till hela familjen! ❤️

 18. Stort grattis till er! Mina ögon är fulla av tårar nu, så skönt att allt blev bra till slut.

 19. Stort grattis till er! ❤

 20. Du får väl ändå va nöjd med att det inte blev urakut kejsarsnitt, du fick ju vara vaken och uppleva ögonblicket. Skönt att du faktiskt känner att det inte var en katastrof att det blev kejsarsnitt.
  // Tjejen med 2 urakuta kejsarsnitt med neo vistelse bakom sig.

 21. Åh har tänkt på dig/ er! Följt er resa här på bloggen! Stort grattis till dottern!! 🙂 Fantastiskt! Vad fint du skriver. Blir rörd ( fint och skyller lite extra på gravidhormoner) Grattis än en gång! Skönt att allt gick bra och trots snitt. Kram/ Karin

 22. Så himla fint, välkommen till världen!

 23. Grattis till hela lilla familjen!

 24. Stort grattis till hela familjen!

 25. Stort stort grattis!!! Underbart!!!

 26. Det låter alldeles fantastiskt, härligt, underbart! Stort Grattis å så himla värda ni är denna lycka! Kram

 27. Så fantastiskt! Megastort grattis!! Kramar till er alla tre

 28. Fantastiskt! Tårarna rinner. Ger mig kraft att orka kämpa vidare! Tack för att du har delat med dig av er resa. ❤️

 29. Ping: Diagnos: Endometrios | Ebbas potatisar

 30. Jag ramlade in från Google, på jakt efter något annat. Och inser med jubel: Ni har kommit i mål! Stort grattis och välkommen lilla potatis!

  /Elida (Väv av drömmar/fertilitychallenged)

 31. Tack alla, för de fina gratulationerna! Lillpotäten är frisk och pigg och mycket intensiv, så all övrig tid efter bäbisgullande och -skötande och -matande går åt till att äta, sova och fixa andra nödvändiga saker för mig… Många tankar för bloggen finns det, men de ska hinna formuleras också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s