En människa blir till 

Ett mirakel. Det finns inget bättre ord.

Vi som har kämpat med IVF och andra behandlingar mot ofrivillig barnlöshet vet att det är svårt det här med att bli gravid. En spermie, ett ägg och tusen saker som måste stämma exakt för att det ska bli en stabil graviditet och ett levande barn. Det är ett underverk när det lyckas. Vetenskapligt förklarat, men likafullt ett underverk. 

Men sedan. Det lilla barnet finns här i världen, ett underligt litet däggdjur som behöver massor av omsorg. Gradvis ökar kontakten med omvärlden tills det en dag faktiskt är kommunikation det handlar om. 

Vår älskade dotter, vår efterlängtade lilla potatis är en människa nu. Vi pratar med henne och hon jollrar till svar. Hon ler, skrattar och protesterar om vartannat. Hon känner igen oss och lär sig nya saker varje dag.

Det började med två celler. Det blev en människa med ett eget medvetande och en egen personlighet. 

Hur är det ens möjligt? Varifrån kom hon, denna fantastiska människa som är vårt barn? Hon var så liten och hjälplös när hon föddes och nu har hon åsikter om tillvaron. 

Det är ett mirakel. 

3 svar till “En människa blir till 

  1. Jag har följt din blogg från innan både ditt och mitt barn fanns. Sen blev du gravid, därefter jag. Min lilla son blir 8 veckor i morgon och jag kan bara hålla med dig. Minns första gången jag såg cellerna som skulle bli min pojke. 8 celler som alla innehöll ritningen på en ny människa, en perfekt blandning av mig och min man. Att det gick vägen är ett mirakel! ❤

  2. Ja det är fantastiskt! Och ju större de blir desto tydligare blir på nåt sätt miraklet – personligheten utvecklas mer och mer, man får hur de tänker och resonerar… Superhäftigt! Allt detta från två små celler som möts.

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s